Bike School

Bike School auttaa lajin pariin

Ylläs Bike School palvelee sujuvasti niin aloittelevia hissipyöräilijoita, kuin kokeneempiakin tekniikkansa hiojia. Nykyaikaisella välineistöllä ja turvallisilla suojavarusteilla takaamme mukavan ja ystävällisen kokemuksen Suomen suurimmassa bike parkissa!

Hissipyöräily on lajina vauhdikas ja tunturiolosuhteissa haastavakin. Ohjaajan kanssa lajiin tutustuminen on huomattavasti helpompaa ja mukavampaa kuin yksin. Tarjoamme sekä kursseja, että yksityisopetusta.

Kesällä 2024 tarjoamme paljon erilaisia viikkokursseja. Kurssien aikataulu julkaistaan toukokuun lopussa. Kursseille osallistumiseen tarvitset toimivan maastopyörän, jossa molempiin renkaisiin vaikuttavat käsikäyttöiset jarrut. Kurssilla edellytetään kypärän ja ajohanskojen käyttöä. Leukasuojallinen full face kypärä, polvi- ja kyynärsuojat ovat suositeltavia. Hill Ski Rent vuokraamosta löydät kaikki kurssilla tarvittavat vuokravälineet.

Kurssien kuvaukset:

Bike park tutuksi
Kesto 2h, hinta 55€/hlö.
Bike park tutuksi kurssi on helpoin tapa kokeilla hissipyöräilyä Ylläs bike parkissa. Yli 14-vuotiaille suunnattu kurssi ei edellytä aikaisempaa kokemusta maastopyöräilystä. Kurssi aloitetaan helppokäyttöisellä mattohissillä hakien tuntumaa pyörään ja loiviin erittäin helppoihin reitteihin. Kun pyörän hallinnan perusteet ovat hallussa, tutustutaan mukavaan tuolihissiin ja päästään kokemaan Ylläksen kuuluisa flow-reitti. Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet omatoimiseen hissipyöräilyyn Ylläksen helpoilla flow-reiteillä turvallisesti.

Laatuaikaa Ylläksen tapaan
Kesto 2h, hinta 3-4 hlö:n ryhmälle yhteensä 115€.
Laatuaikaa Ylläksen tapaan ohjelma on paras kurssimme perheille ja muille ryhmille, jotka haluavat yhteisen muistorikkaan bike park kokemuksen. Oppaina toimivat ohjaajat tuntevat Ylläksen kuin omat taskunsa ja vievät ryhmän parhaille reiteille ja maisemille ilman pelkoa päätymisestä liian haastaviin paikkoihin. Opas räätälöi sisällön ryhmän taitojen mukaan ja ohjelma sopii hyvin eri tasoisille ryhmille perheistä kaveri-, ja työporukoihin. Tavoitteena on viettää yhteistä laatuaikaa Ylläksen parhailla reiteillä upeissa tunturimaisemissa.

Maastoajon tekniikkakurssi
Kesto 2h, hinta 69,90€/hlö
Maastoajon tekniikkakurssi on tarkoitettu harrastajille, joilla on jo kokemusta maastoajosta vähintään muutamia kymmeniä tunteja. Kurssi auttaa kehittämään ajotekniikkaa ja tekemään harrastuksesta hallitumpaa, turvallisempaa ja halutessasi vauhdikkaampaa. Kurssi sopii ensimmäiseksi kurssiksi aikuisille ja täysikokoisella pyörällä harrastaville junioreille. Pienemmille pyöräilijöille suositellaan Pyörä-Werneri lastenkursseja.

Osallistujan odotetaan jo hallitsevan maastopyörän vaihteiden, jarrujen ja muiden hallintalaitteiden käyttö. Muita ennakkovaatimuksia ei ole ja kurssi sopii sekä poluilla että bike parkissa pyöräileville. Kurssin päätteeksi on mahdollisuus tutustua ohjatusti tuolihissiin, mutta kaikki kurssin harjoitteet tehdään treenialueella kaikille sopivassa turvallisessa ympäristössä. Harjoitteisiin saadaan tarvittaessa lisättyä haastetta, jotta myös kokeneemmat pyöräilijät saavat uutta virtaa harrastukseensa. Kurssilla harjoitellaan hyvän ajotekniikan kulmakivet ja pyörän hallintaa eri tilanteissa. Maastopyöräilyn etiketti, tärkeimmät varusteet ja erilaisten maastopyörien ominaisuudet tulevat myös kurssilla tutuksi.

Maastoajon starttikurssi
Kesto 2h, hinta 59,90€/hlö.
Maastoajon starttikurssi on tarkoitettu lajin juuri aloittaneille maastopyöräilijöille, jotka haluavat kehittyä ajamaan hallitummin ja turvallisemmin. Kurssilla opitaan hyvän ajotekniikan kulmakivet ja harjoitellaan pyörän hallintaa turvallisesti treenialueella. Myös maastopyöräilyn etiketti ja asiat pyörän ja varusteiden valinnasta maastoon tulevat tutuiksi. Kurssi soveltuu kaikille harrastajille riippumatta siitä, ajetaanko poluilla vai parkissa. Kurssin tavoitteena on tehdä maastoajosta hallitumpaa ja turvallisempaa aloitteleville harrastajille.

Kurssi soveltuu ensimmäiseksi kurssiksi. Harjoitteet on kohdistettu aikuisille ja täysikokoista maastopyörää käyttäville. Lapsille suositellaan Pyörä-Werneri kursseja. Yli 50 tuntia harrastaneille jo hieman ajamisessa edistyneille suositellaan maastotekniikan peruskurssia. Osallistumiseen tarvitset oikean kokoisen maastopyörän, jossa molempiin renkaisiin vaikuttavat käsikäyttöiset jarrut. Kurssilla edellytetään kypärän ja ajohanskojen käyttöä. Hill Ski Rent vuokraamosta löydät tarvittaessa avun varusteasioissa.

Pyörä-Werneri 1
Kesto 2x2h, 49€/hlö
Pyörä-Werneri 1 kurssilla alle 10-vuotiaat uudet bike park pyöräilijät tutustuvat Ylläs Bike parkin hauskoilla lasten radoilla ajamiseen ohjatusti ja turvallisesti. 2 + 2 h kurssin ensimmäisellä ohjauskerralla tutustutaan pyörien hallintaan tasamaalla ja harjoittelualueella. Samalla keskuksen paikat tulevat tutuiksi pyörän satulasta. Toisella ohjauskerralla siirretään harjoitusalueen opit bike parkin helpoille lastenradoille ja tutustutaan mattohissin käyttöön, sekä radoilla ajamisen turvallisiin tapoihin. Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet omatoimiseen valvottuun bike park harrastamiseen mattohissin radoilla.

Pyörä-Werneri 2
Kesto 2x2h, 49€/hlö
Pyörä-Werneri 2 kurssilla nuoret maastopyöräilijät oppivat uusia ajotaitoja, jotka kehittävät bike park radoilla ajamisen hauskuutta ja hallintaa. 2 + 2 h kurssin ensimmäisellä ohjauskerralla harjoitellaan pyörän hallintaa treenialueella ja mattohissin helpoilla radoilla. Toisella ohjauskerralla tutustutaan tuolihissin käyttöön ja ensimmäisen kerran oppeja päästään hyödyntämään Ylläksen kuuluisalla flow-reitillä. Turvallinen, toiset harrastajat huomioiva lajikulttuuri tulee osallistujille tutuksi kurssin aikana. Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet omatoimiseen harrastamiseen Ylläs bike parkin flow-reiteillä.

Kurssi on tarkoitettu jo hieman maastopyörällä ajaneille junioreille, tai Pyörä-Werneri 1 kurssin käyneille, jotka haluavat edetä ison hissin mäkiin.

Ylläs Bike Park grand tour
Kesto 4h, hinta 89,90€/hlö.
Ylläs Bike Park grand tour on kokonaisvaltainen kierros Ylläksen bike parkkiin kokeneille harrastajille, jotka haluavat nauttia alueen parhaista gravity-reiteistä. Kierroksen aluksi tutustutaan Ylläksen maailmanluokan flow-reitteihin alarinteillä ja kierros päättyy Suomen bike parkkien pisimpiin enduropolkuihin. Paikalliset ammattitaitoiset oppaat tarjoavat eksklusiivisia näkökulmia maan korkeimpiin bike park maisemiin. Tämä kolmen tunnin kierros on niiden harrastajien valinta, jotka haluavat nauttia Suomen Lapin upeimmasta bike park elämyksestä.

Osallistujien tulee hallita keskitason bike park reittien (punaiset) sujuva ajaminen, sekä tuoli- ja gondolihissin käyttö. Kierrokselle parhaiten sopiva pyörä on moderni enduromaastopyörä. Kypärä ja polvisuojat ovat pakollisia varusteita, full face kypärää ja muita suojia suositellaan käytettäväksi osallistujan oman harkinnan mukaan.

Ylläs Pro X
Kesto 3h, hinta 110€/hlö.
Ylläksen Pro X-kursseilla tunnetut maastopyöräilyvalmentajat tarjoavat maan parhaat opit ja vinkit kehittymistä tavoitteleville pyöräilijöille. Kursseja järjestetään eri teemoilla (hyppy-, enduro-, flow, XC…) ja valmennussisältö on aina alan ammattilaisen pienryhmälle laatima ja vetämä. Tämä on kurssi parasta ajotekniikkavalmennusta etsivälle!

Kurssit on tarkoitettu aikuisille ja täysikokoisella pyörällä ajaville junioriharrastajille, jotka hallitsevat maastoajon perustekniikan sujuvasti. Bike park teemaisilla kursseilla osallistujien odotetaan tuntevan bike parkissa ajamisen säännöt ja käytännöt, sekä hissien käytön jo ennestään. Osallistujien odotetaan myös osaavan valita kurssille tarvittavat suojavarusteet asianmukaisesti. Vähintään kypärän käyttö on pakollista kaikilla kursseilla. Leukasuojallisen full face kypärän ja polvisuojien käyttöä edellytetään kursseilla, joissa käytetään hissiä.

 

Kaikki kurssit sisältävät ensin valmistavat harjoitteet treenialueella ja sitten varsinaiset teemaharjoitteet suorituspaikoilla. Kurssien kokoontumispaikka on tuolihissin edustalla.

 

Lisätietoja

Pyöräsettien varaukset erikseen Hill Ski Rentiltä tästä linkistä.

 

 

 

Scroll to Top