Ylläksen rinteet

Suomen mittavimmat rinteet

62 rinteestä lähes puolet on vähintään kilometrin pituisia. Kahdeksan pisintä rinnettä yltää yli kahden kilometrin mittaan, pisimpien ollessa jopa kolmen kilometrin mittaisia. Laskettavaa on tarjolla huimat 53 rinnekilometriä ja korkeuseroa kertyy parhaimmillaan 464 metriä.

Hiihtokeskus sijaitsee aivan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa, jonka upea tunturiluonto avautuu laskettelijoille sykähdyttävänä näkymänä Yllästunturin 719 metriä korkealta huipulta.

Aluekartalta näet miten rinnealueet ja kylät sijoittuvat Yllästunturin eri puolille. Puolta voi vaihdella laskemalla tai Maisematietä pitkin Skibussin kyydissä.  Molempien rinnealueiden tarkemmat kuvaukset löytyvät kartan alta.

Ylläs Ski resort

Ylläs­järvi

Ylläsjärven puolella sijaitsee Ylläksen nopea Gondolihissi, jolla matka tunturin huipulle taittuu muutamassa minuutissa. Täältä löydät myös Suomen pisimmät, kolmen kilometrin mittaiset rinteet sekä jokaiseen taitotasoon sopivat snow parkit. Kesäisin Ylläsjärvellä hissipyöräillään. Ylläs Bike Park on avoinna juhannukselta lokakuun alkuun.

Tutustu

Ylläs Ski resort

Äkäs­lompolo

Äkäslompolon puolen rinteiltä avautuu Ylläksen upeimmat näkymät Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon. Eipä siis ihme, että tunturihiihtäjät kipusivat Varkaankuruun laskemaan jo kauan ennen kuin Ylläksen ensimmäinen hissi pystytettiin sinne vuonna 1956. Paljon on vuosien varrella tullut uutta, mutta aito tunturitunnelma on pysynyt samana.

Tutustu
Scroll to Top