Vastuullisuus

Ylläs Ski Resort investoi noin kolme miljoona euroa rinnetoimintojen kehittämiseen Ylläsjärven puolella. Hankkeen investoinnit on tehty vastuullisuusnäkökulma edellä. Uudet laitteistot säästävät vettä ja energiaa. Vuonna 2021 olemme alkaneet kehittää vastuullisuustyötä entistä enemmän ja tavoitteenamme on olla hilineutraali hiihtokeskus vuoteen 2025 mennessä.

 

vastuullisuus

ekokompassi

Ylläs Ski Resort on saanut Ekokompassi sertifikaatin.
Hiihtokeskuksella on tehty määrätietoista ympäristötyötä ja siitä on saatu merkiksi Ekokompassi-sertifikaatti toukokuussa 2022.
Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän parissa on työskennelty tiiviisti ja olemme konkreettisten tekojen lisäksi asettaneet itsellemme tavoitteita tuleville vuosille ja seuraammekin niiden saavuttamista säännöllisesti.
Matkailualan tulee vastata kysyntään ja pyrkiä kaikissa toimissaan kestävään kehitykseen. Haluamme Ekokompassilla näyttää toteen sen, että olemme tehneet konkreettista työtä kestävän kehityksen eteen. Ekokompassin sertifikaatin myötä olemme siirtyneet suorittamaan Visit Finlandin matkailuyrityksille ja -alueille kehittämää Sustainable Travel Finland -merkkiä. Haluamme rohkaista myös muita yrityksiä tekemään vastuullisia tekoja sekä hankkimaan vastuullisuussertifikaatin.

vastuullisuus

uusiutuva energia

Ylläs Ski Resort käyttää molemmin puolin tunturia 100 % uusiutuvaa energiaa.

vastuullisuus

investointihanke

Kesän 2021 nvestointihankkeessa rakennetiin Gondolirinteeseen täysautomaattinen lumetusjärjestelmä ja LED-rinnevalaistus. Uuden järjestelmän ansiosta lumetusteho nousi noin 35 prosenttia aiempaan verrattuna. Automaattinen lumetusjärjestelmä on vanhaa järjestelmää energiatehokkaampi ja säästää vettä sekä sähköä. Hankkeeseen on myönnetty Euroopan aluekehitysrahaston tukea.

vastuullisuus

rinnekone

Yhtenä osana investointeja hankittiin uusi hybridirinnekone Pisten Bully 600E+. Uusi rinnekone on markkinoiden vähäpäästöisin ja hiljaisin sekä aiempia malleja ympäristöystävällisempi. Hybridirinnekone vähentää polttoainekulutusta ja hiilidioksidipäästöjä 20 prosenttia tavalliseen rinnekoneeseen verrattuna.

vastuullisuus

hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki laskettiin TOBE low carbon-hankkeessa. Lisäksi Ylläs Ski Resort on osallistunut TOBE1-hankkeen koulutuksiin, joissa on perehdytty yrityksen vastuullisuuden kehittämiseen.

vastuullisuus

aurinkopaneelit

Ylläksen huipulla sijaitsevan Café Gondolin katolle on asennettu aurinkopaneelit, joista saatava energia käytetään kahvilan ja Gondolin yläaseman tarpeisiin.

Yhteiskunnallinen vastuu

Tarjoamme vuosittain kaikille Kolarin kunnan esikoululaisille kausikortit. Lisäksi kaikille Kolarin koululaisille tarjotaan vuosittain ilmainen laskettelupäivä, sekä päiväkotilaisille kiertoajelut.

Suurin osa yrityksemme henkilöstöstä on paikallisia ja pyrimme tehostamaan toimintojemme ympärivuotisuutta, jotta voimme vakinaistaa työsuhteita. Olemmekin onnistuneet kasvattamaan myös kesäkautta niin, että olemme avoinna vuoden jokaisena kuukautena.

Tulemme tehostamaan kierrätysjärjestelmää yrityksessämme kausien 21-22 ja 22-23 aikana. Haluamme rohkaista myös asiakkaita kierrättämään mahdollisimman tehokkaasti.

 

Vieritä ylös