Vastuullisuus

Ylläs Ski Resort investoi noin kolme miljoona euroa rinnetoimintojen kehittämiseen Ylläsjärven puolella. Hankkeen investoinnit on tehty vastuullisuusnäkökulma edellä. Uudet laitteistot säästävät vettä ja energiaa. Vuonna 2021 aloimme kehittää vastuullisuustyötä entistä enemmän ja tavoitteenamme on olla hilineutraali hiihtokeskus vuoteen 2025 mennessä.

 

vastuullisuussertifikaatti

Ekokompassi

Hiihtokeskuksella on tehty määrätietoista ympäristötyötä ja siitä on saatu merkiksi Ekokompassi-sertifikaatti toukokuussa 2022.
Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän parissa on työskennelty tiiviisti ja olemme konkreettisten tekojen lisäksi asettaneet itsellemme tavoitteita tuleville vuosille ja seuraamme niiden saavuttamista säännöllisesti.

vastuullisuussertifikaatti

STF-merkki

Ylläs Ski Resort on vuonna 2022 saanut Visit Finlandin matkailuyrityksille kehittämän Sustainable Travel Finland-merkin. Merkki on saatu seurauksena seitsemän askeleen kehittämispolusta, jolla todennetaan yrityksen halu kehittää vastuullisuutta ja omalta osaltaan minimoida matkailun hiilijalanjälkeä.

vastuullisuus

hiilidioksidivapaa energia

Ylläs Ski Resort käyttää molemmin puolin tunturia 100 % hiilidioksidivapaata energiaa.

vastuullisuus

investointihanke

Kesän 2021 nvestointihankkeessa rakennetiin Gondolirinteeseen täysautomaattinen lumetusjärjestelmä ja LED-rinnevalaistus. Uuden järjestelmän ansiosta lumetusteho nousi noin 35 prosenttia aiempaan verrattuna. Automaattinen lumetusjärjestelmä on vanhaa järjestelmää energiatehokkaampi ja säästää vettä sekä sähköä. Hankkeeseen on myönnetty Euroopan aluekehitysrahaston tukea.

vastuullisuus

rinnekone

Yhtenä osana investointeja hankittiin uusi hybridirinnekone Pisten Bully 600E+. Uusi rinnekone on markkinoiden vähäpäästöisin ja hiljaisin sekä aiempia malleja ympäristöystävällisempi. Hybridirinnekone vähentää polttoainekulutusta ja hiilidioksidipäästöjä 20 prosenttia tavalliseen rinnekoneeseen verrattuna.

vastuullisuus

hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki laskettiin TOBE low carbon-hankkeessa. Lisäksi Ylläs Ski Resort on osallistunut TOBE1-hankkeen koulutuksiin, joissa on perehdytty yrityksen vastuullisuuden kehittämiseen.

vastuullisuus

aurinkopaneelit

Ylläksen huipulla sijaitsevan Café Gondolin katolle on asennettu aurinkopaneelit, joista saatava energia käytetään kahvilan ja Gondolin yläaseman tarpeisiin.

vastuullisuus

Yhteiskunnallinen vastuu

Tarjoamme vuosittain kaikille Kolarin kunnan esikoululaisille kausikortit. Lisäksi kaikille Kolarin koululaisille tarjotaan vuosittain kaksi ilmaista laskettelupäivää, sekä päiväkotilaisille kiertoajelut. Suurin osa yrityksemme henkilöstöstä on paikallisia ja pyrimme tehostamaan toimintojemme ympärivuotisuutta, jotta voimme vakinaistaa työsuhteita. Olemmekin onnistuneet kasvattamaan myös kesäkautta niin, että olemme avoinna vuoden jokaisena kuukautena.

vastuullisuus

Kierrätys

Olemme tehostaneet kierrätysjärjestelmiämme ja haluamme rohkaista myös asiakkaita kierrättämään mahdollisimman tehokkaasti.

Scroll to Top