Palvelut ja edut lapsiperheille

Ylläs lapsiperheille

Parasta perheen kanssa!

Ylläs toivottaa lapset ja perheet tervetulleiksi rinteeseen. Meiltä löytyy hauskaa tekemistä kaiken ikäisille. Tästä osiosta löydät myös tietoa eduista joita tarjoamme lapsille ja lapsiperheille.

Rinteet

Mattohisseillä sekä loivissa lastenrinteissä ja perherinteissä on helppo aloittaa laskettelun harjoittelu. Lasten omat alueet Pomppurinne, Seikkailumetsä, Formulamäki, Jääkausiränni, Tenava- ja perherinteet sekä Koulurinteet takaavat koko perheen viihtymisen laskettelurinteissä kummallakin puolella tunturia. Kun taitoa on karttunut tarpeeksi, voivat lapset ja miksei vanhemmatkin siirtyä vaikkapa Snow parkkeihin, joita Ylläkseltä löytyy useampia. Alppimaista tunnelmaa saat kokeilemalla Suomen pisimpiä rinteitä, kolmen kilometrin mittaisia Jättipitkää ja Ylipitkää. Mattohissejä Ylläkseltä löytyy kolme kappaletta.

Hiihtokoulu

Hiihtokoulujen viikko-ohjelmat sisältävät ryhmätunteja lapsille, nuorille ja aikuisille sekä leikkimielisiä rinnekisoja koko perheelle. Werneri- ja naperokursseilla lapset pääsevät laskettelun ja lumilautailun pariin turvallisesti opettajan ohjaamana ja samalla ikätovereiden kanssa hauskaa pitäen.

Hissiliput

Aikuisen seurassa alle 6-vuotiaat kypäräpäät saavat käyttää ilmaiseksi kaikkia hissejämme. 6-11-vuotiaat laskevat lastenlipulla. 6-10 päivän lipuista myönnämme perhealennusta.

Skibussi

Alle 6-vuotiaat kulkevat skibussilla maksutta ja 6-11 vuotiaat lastenlipulla.

Ravintolat

Alueen lukuisissa rinneravintoloissa on erilaisia annoksia ja menuja lapsille. Esimerkiksi Äkäslompolon Y1 ravintoissa löytyy edullinen lasten menu ja lapset saavat alennuksen buffasta. Katso allaolevasta linkistä koko rinnealueen ravintolatarjonta.

Ylläsjärvellä

YlläsKids-alueen Taikamatto vie helppoon laskettelurinteeseen sekä vauhdikkaaseen pulkkamäkeen. Lisäksi alueelta löytyy leikkipaikka kiipeilytelineineen. Vanhemmat näkevät YlläsKids-alueen toiminnat alueen laavulta, jossa voi paistaa makkaraa ja syödä omia eväitä. YlläsKids-alue on avoinna päivittäin rinteiden aukiollessa.

Omatoimisessa sisäleikkipaikka Peikonpesässä perheen pienimmät pääsevät hetkeksi sisäleikkien pariin, syömään vaikka omia eväitä ja lämmittelemään.

Pienet laskijat voivat laskemisen ohessa opetella hyppyreiden ja reilien käyttöä lastenrinteiden reunoilla. Vekkuli- ja Perhehissien vierestä löytyy kumpuja, pieniä hyppyreitä ja pressejä, joissa hyppiminen on helppoa ja turvallista. Lastenrinteistä löytyy myös pujottelun harjoitteluun sopiva temppurata.

Kesällä Ylläsjärven puolella pääsee nauttimaan vauhdin hurmasta hissipyöräilyn parissa. Ylläs Bike Park on avoinna juhannuksesta lokakuun alkuun. Perheen pienimmät pääsevät tutustumaan lajiin mattohissin vieressä sijaitsevalla Training Trackillä. Training track-alue on erittäin helppo, alas voi ajella vaikkapa potkupyörällä.

Äkäslompolossa

Perheen pienimmille laskijoille löytyy oivat rinnealueet, joissa laskeminen sujuu leikiten. On pomppuja, aaltoja ja pieniä hyppyreitä. Sesonkiaikaan  hiihtokoulun opettajat tekevät päivittäin hauskat temppuradat lastenrinteisiin, joita saa laskea niin paljon kuin jaksaa. Helpot ja leveät rinteet ovat turvalliset, vaikka väkeä olisi enemmänkin.

Vähän isommille laskijoille löytyy vauhdikkaampia rinteitä ja korkeampia hyppyreitä. Junior Parkissa on pressejä ja bokseja, jotka soveltuvat aloittelevienkin temppuilijoiden harjoitteluun, mutta tarjoavat ilmavuutta kokeneemmillekin.

Ylläs Ski Resort Äkäslompolon Lastenpirtti on kodikas hirsirakennus aivan eturinteiden ala-asemalla. Lastenpirtin tiloja voi laskettelun lomassa käyttää omatoimisesti ruokailuihin, lepäämiseen, vaipanvaihtoon tai ihan muuten vain pistäytyä pirtissä.

Lastenpirtin vieressä sijaitsee Lastenmaa, jossa on pulkkamäki, karuselli ja lasten leikkipaikka. Lastenmaan alueella on myös kota makkaranpaistoon ja lämmittelyyn nuotion äärellä. Y1 ravintolassa on mukava leikkialue alle kouluikäisille lapsille, jossa ruoka-annoksen odotusaika kuluu mukavasti!

Scroll to Top