Ylläksen rinteet

Pohjoisrinteiden upeat maisemat

Ylläs Ski Resort, Äkäs­lom­polo

Ylläksen pohjoispuolella rinteitä laskeutuu sekä pohjoista, että länttä kohti. Laskiessa silmien eteen levittäytyy Pallas-Yllästunturin kansallispuiston sydäntä sykähdyttävä maisema, jonka väritys ja tunnelma muuttuvat vuorokauden ja vuodenajan mukana jatkuvasti.

Rinteitä kolmen kilometrin leveydeltä

Rinteitä pohjoisesta länteen

Äkäslompolon puolelta kuljetaan Ylläksen huipulle Kuruhissin kautta, jonka molemmin puolin laskeutuu rinteet kohti maankuulua Varkaankurua. Muiden ylhäältä avotunturista alkavien rinteiden lähtöpaikka on noin 70 korkeusmetriä alempana sijaitsevalla tasanteella. Hiihtokeskusalue levittäytyy kolmen kilometrin leveydelle ja rinteet avautuvat pohjoisen ja lännen väliselle alueelle. Läntisin rinne on peräti 200 metriä leveä Lännenleveä -rinne, jossa voit huoletta pistää suksesi kunnolla kantilleen ja antaa g-voimien nousta huippuunsa! Matka takaisin ylös käy nopeasti neljän hengen Aurinko Express -tuolihissillä.

Nostalginen Varkaankuru

Avotunturin avaruutta

Äkäslompolon pääala-asema Y1 Service Center sijaitsee puurajan tuntumassa 400 metrin korkeudella ja sen yläpuolelle avautuu Ylläksen pohjoinen avotunturiosuus kaikessa komeudessaan. Tunturin ehkä kuuluisin yksittäinen rinnealue on Varkaankuru, jonka jyrkillä seinämillä olisi kerrottavanaan tuhat tarinaa laskettelun alkuajoista Suomessa. Sen luonnonlumiset rinteet pitävät keväisin pintansa pisimpään ja sieltä avautuu Ylläksen upeimmat näkymät.

Lapsille, aloittelijoille, nautiskelijoille ja vauhdista hurmaantuville

Elämyksiä kaikille iästä ja taidoista riippumatta

Äkäslompolon leveää hiihtokeskusaluetta voi risteillä molempiin suuntiin joko käyttämällä ylös avotunturiin nousevia ankkurihissejä ja Aurinko Express tuolihissiä, tai sitten pysyttelemällä alemmalla tasolla erittäin helppokäyttöisiä sompahissejä hyödyntäen. Rinteiden profiilit vaihtelevat erittäin jyrkästä erittäin loivaan ja alempana sijaitsevat rinteet ovat loivapiirteisimpinä erinomaisia vaihtoehtoja lapsille ja aloittelijoille. Eri taitotasoille sopivia hissejä ja rinteitä on tarjolla koko laajan hiihtokeskusalueen leveydeltä. Aivan pienemmille lapsille ja aloittelijoille on oma harjoittelualue, jonka matto- ja naruhissi ovat käytettävissä maksutta.

Scroll to Top