Reittikuvaukset

Bike Parkin reittien kuvaukset

Reittikuvausten avulla voit valita itsellesi ja taitotasollesi sopivimmat reitit.

1. Reindeer Rally 3,3 km

Reindeer Rallyn lähtöportti on huipulla ravintola Kammin takana. Reitin yläosa on maisemallinen, se on leveä ja siinä on isoja tiukahkoja kallistettuja mutkia eli bermejä, eri kokoisia kumpuja eli rollereita ja muutama leveä puusilta. Yläosan puolivälissä on taukopaikka. Metsänrajan läheltä haarautuu Enduro Twist ja Lower Twist enduroreitit. Alempana metsässä Reindeer Rally jatkuu kapeampana ja loivempana. Metsäosuudella on isoja ja pienempiä bermejä, yksi pöytähyppyri ja pari rolleria, jotka voi ajaa rauhallisesti läpi tai hypätä yli.

Reitin ajaminen vaatii vauhdin hallintaa, sopivan ajolinjan valintaa ja hieman rohkeutta ajaa yläosan jyrkempiä mutkia.

2. Enduro Twist 3,2 km

Reitti erkanee Reindeer Rallylta ja jatkuu endurotyyppisenä luomupolkuna Aurinkoravintolan alapuolelle, missä se yhdistyy takaisin Reindeer Rallyyn. Reitillä on kiviä ja juuria. Osa kivistä voi olla irtonaisia. Enduro-etapin pituus on 900 m.

Reitin ajaminen vaatii vauhdin hallintaa, sopivan ajolinjan valintaa ja taitoa ohjata pyörää pienten esteiden yli.

3. Mr. Hankey 2,9 km

Mr. Hankey erkanee Muricasta toisen suoran alkupäässä. Hankeyn alussa on rouheita ja kivisiä melko tiukkoja bermejä. Seuraavaksi vastaan tulee rock garden eli kivikko, pari bermiä ja jyrkkä mäki, josta reitti kääntyy tiukasti vasemmalle. Käännös voi olla liukas ja tässä on parempi pitää vauhti kurissa. Tiukan käännöksen jälkeen alkaa flow-baana muutamine hyppyreineen aina takaisin Muricalle asti. Hankey -etapin pituus on vajaa puoli kilometriä.

4. Kirraa 3,4 km

Kirraa erkanee vasemmalle Muricalta pienen puisen hyppyrin jälkeen. Reitti on kohtalaisen jyrkkä. Siinä on tiukkoja bermejä, kiviportaat ja pari hyppyriä. Etapin pituus on noin 300 metriä.

5. 95980 Murica 3,4 km

Reitti lähtee huipulta Gondolin yläaseman vierestä. Yläosa on Reindeer Rallya isompi, hieman jyrkempi ja rouheampi. Lisäksi siinä on hyppyjä, jotka voi ajaa rauhallisesti läpi tai ottaa isommin ilmaa alle. Reitin alussa olevan kivi-gap -hyppyrin ajaminen vaatii erityistä tarkkuutta ja sopivaa vauhtia. Gapin voi kiertää oikealta.

Pitkän suoran jälkeen reitti muuttuu hieman teknisemmäksi, ja vastaan tulee hyppyreitä, pienempiä bermejä ja mutkia, jotka vaativat tarkkuutta. Riittävällä vauhdilla ne ovat hauskoja ajettavia. Toisen suoran jälkeen reitti kääntyy tiukasti vasemmalle ja jatkuu hieman kivikkoisena luomupolkuna. Pian alkaa reitin flow-osuus, missä on hyppyreitä, laituri (tupladroppi, kierto oikealta maata pitkin) ja bokseja sekä vauhdikkaita bermejä.

Ennen puurajaa Muricalta erkanee vasemmalle Mr. Hankey, toiselta suoralta eteenpäin Full Enduro ja vähän myöhemmin vasemmalle Kirraa.

Reitin ajaminen vaatii vauhdin hallintaa, sopivan ajolinjan valintaa ja hieman rohkeutta. Kaikki hyppyrit pystyy kiertämään tai ajamaan rauhallisesti läpi.

6. Training track

Training track -reitti lähtee mattohissin yläpäästä. Se on loivahko ja sopii lapsille sekä aloittelijoille. Reitillä voi tutustua alamäkipyöräilyn perusteisiin ja ottaa tuntumaa mutkien ja kumpujen eli rollereiden ajamiseen. Reitin ympäristö on pehmeää ja turvallista nurmikkoa.

Reitin voi ajaa tavanomaisilla pyöräilytaidoilla.

7. Lower Twist 2,9 km

Enduro Twistin jatko-osa kulkee kuusikossa reilu puoli kilometriä eteenpäin. Paluu hisseille polkemalla noin 500 metriä retkeilyreittiä pitkin.

8. Full Enduro 3,9 km

Full Enduro erkanee Muricalta toisen suoran päästä. Tämä on pisin ja vaativin Ylläs bike parkin enduroreiteistä. Reitillä on juurakoita, kivikoita ja vauhdikkaita etappeja. Vastaan tulee myös muutama puusilta ja irtokiviä. Reitti viettää alaspäin hyvin koko matkan ja sen voi ajaa lähes polkematta.

Full Enduron ajaminen vaatii jatkuvaa keskittymistä, tarkkaa pyörän hallintaa ja ajolinjan valintaa. Paluu hisseille tapahtuu opastettua siirtymäreittiä pitkin (1,4 km). Huomaa, että reitin päätöspiste sijaitsee alempana tunturissa, kuin hissien ala-asema, joten paluu hissille sisältää polkemista ylämäkeen.

9. Ylläs Flow

Kesällä 2023 valmistunut Ylläs Flow lähtee tuolihissin yläasemalta. Reitti soveltuu niin aloittelevalle kuin kokeneemmallekin kuskille. Ylläs Flow on leveä kauttaaltaan. Reitillä on kallistettuja mutkia eli bermejä, jotka voi ajaa hiljaa tai vauhdikkaasti taitotason mukaan. Flowlta löytyy myös pöytähyppyreitä ja rollereita. Hitaalla vauhdilla kaikki hyppyrit ja rollerit voi ajaa helposti läpi. Kovalla vauhdilla reitistä saa kokeneempikin kuski paljon iloa irti. Ylläs Flow on ajettavissa tavanomaisilla pyöräilytaidoilla, kun vauhdin pitää maltillisena. Vauhdikas ajaminen vaatii tarkkuutta ja hyvää pyörän hallintaa.

Katso video Ylläs Flowsta tästä linkistä!

10. Appetizer 2,0 km

Appetizer reitti lähtee tuolihissin yläasemalta. Reitti sopii sekä aloittelevalle että kokeneemmalle kuskille. Siinä on kallistettuja mutkia eli bermejä, muutama puusilta, hyppyreitä ja rollereita. Hitaalla vauhdilla kaikki hyppyrit voi ajaa läpi tai kiertää. Kovalla vauhdilla reitistä saa kokeneempikin kuski paljon iloa irti.

Reitin alaosan länsipuolella on erillinen hyppylinja, missä on kolme keskikokoista pöytähyppyriä.

Appetizerin voi ajaa tavanomaisilla pyöräilytaidoilla, kun vauhdin pitää maltillisena. Vauhdikas ajaminen vaatii tarkkuutta ja hyvää pyörän hallintaa.

Scroll to Top